سابسیژن به عنوان یک عمل جراحی سرپایی و سبک شناخته می‌شود که یکی از روش‌های درمان جای زخم و آکنه است. زخم ناشی از آکنه دارای یک لنگرگاه متصل به بافت اصلی پوست است. در این شیوه درمانی، پزشک با استفاده از یک وسیله تیز و برنده، این لنگرگاه از هم شکسته شده و ارتباط قسمت آسیب‌دیده را که موجب از بین بردن و آسیب دیدن بافت‌های سالم کناری هم می‌شود را برمی‌دارد. با انجام این کار، یک لخته خون در زیر پوست ایجاد شده که شرایط را برای تولید کلاژن در منطقه مورد نظر چندین برابر افزایش یافته و جای زخم به مرور زمان بهبود می‌یابد. چنانچه به دنبال درمان زیبایی و جوانسازی سریع برای درمان جای زخم و آکنه پوست خود هستید، کلینیک زیبایی اورنتا، یک مجموعه تخصصی پزشکی مجهز به بروزترین تجهیزات خدمات زیر را به شما ارائه می‌دهد.

  • رفع اثر پیوند پوست تورفته
  • از بین بردن خط خنده و اخم
  • رفع رد زخم سالک
  • بهبود زخم‌های عمیق
  • از بین بردن اسکار آکنه و زخم ناشی از آکنه
  • کمرنگ کردن زخم‌های ناشی از تصادف یا جراحی
  • بهبود زخم آبله مرغان
  • از بین بردن جای جوش
  • از بین بردن چین و چروک پوست
  • بهبود سلولیت پوستی
  • بهبود زخم

مراحل انجام سابسیژن

سابسیژن نیز مانند هر جراحی دیگری مراحلی را دارد. مراحلی که باید طی شود تا سابسیژن به نتیجه برسد و از آن بهره‌برداری لازم شود. این مراحل که همگی توسط متخصص پوست و زیر نظر او انجام می‌شوند، عبارتند از :

  • مرحله (۱) آماده سازی: در این مرحله، پوست و ناحیه اطراف زخم به خوبی تمیز شود. پس از تمیز شدن سطح پوست، لازم است تا پزشک با قلم، زخم‌هایی را که قرار است درمان شوند علامت‌گذاری کند. قسمت بعدی این مرحله، استفاده از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس شدن پوست است. متخصص این کار را از این جهت انجام می‌دهد تا فرد دردی را در هنگام عمل احساس نکند.
  • مرحله (۲) انتخاب دستگاه سابسیژن: انتخاب دستگاه سابسیژن باید متناسب با پوست هر فرد صورت گیرد. برای این کار لازم است تا متخصص پوست را بررسی کرده و استفاده از دستگاه مناسب را پیشنهاد دهد. در این مرحله معمولاً استفاده از سوزن نوکور یا استفاده از کانولا انتخاب می‌شود. استفاده از سوزن نامناسب می‌تواند موجب رسیدن آسیب جدی به بافت سالم پوست فرد شود.
  • مرحله (3) انجام عمل: در این مرحله ابتدا متخصص سوزن انتخاب‌شده را بطور افقی زیر پوست و درست در زیر محل زخم قرار می‌دهد تا به عمق پوست برسد. سپس به آرامی سوزن را در همان محل جابجا می‌کند تا جدا کردن بافت‌های زخم صورت گیرد و برش در زیر پوست ایجاد شود. با شکسته شدن رشته‌های فیبروتیک، بافت آسیب‌دیده و سالم پوست جدا می‌شوند. با انجام این کار، کلاژن مورد نظر در پوست آزاد می‌شود و به بهبودی وضعیت پوستی فرد کمک شایانی می‌کند.
  • مرحله (4) تمیز کردن جای زخم: پس از تمام شدن کار، لازم است پزشک متخصص با فشار دادن محل زخم، خون باقیمانده و مواد اضافی را از زیر پوست خارج کند. حال لازم است تا این مواد از سطح پوست جمع شوند و جای زخم ایجاد شده تمیز گردد. در صورتی که این عمل به سرعت و دقیق انجام نشود، ممکن است موجب عفونت در سطح پوست فرد شود. همچنین در این مرحله فرد ممکن است به تجویز پزشک، از کرم‌های آنتی بیوتیک استفاده کند تا احتمال عفونت پوستی کاهش یابد.

انواع روش‌های سابسیژن

برای سابسیژن نیز روش‌های متعددی وجود دارد. روش‌هایی که برای انواع پوست و افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. افراد با توجه به شرایط خود و عواملی که پزشک در نظر می‌گیرد، از روش‌های متفاوتی برای انجام سابسیژن استفاده می‌کنند. به توضیح برخی از این روش‌ها در ادامه می‌پردازیم :

  • سابسیژن با تکنیک تزریق خونی (Autologous Blood): همانطور که از نام این تکنیک پیدا است، در این روش که 20 سال عمر دارد، از تزریق مقداری خون بجای زخم استفاده می‌شود تا مانع از برقراری ارتباط بین بافت آسیب دیده و سالم شود. البته این روش نیز مانند هر روش دیگری، خالی از عیب نیست، چراکه احتمال شکل‌گیری لخته‌های خون در زیر پوست وجود دارد.
  • سابسیژن با پیوند پوست: در این روش که روشی تلفیقی محسوب می‌شود، ابتدا شکاف ریزی در محل زخم ایجاد می‌شود تا  ارتباط بین بافت سالم و آسیب‌دیده از بین برود. سپس با انجام لیزر CO2 بخشی از پوست ناحیه پشت گوش را به پوست محل زخم پیوند می‌زنند. این روش، روشی بسیار حساس است که می‌تواند موجب التهابات پوستی و زخم‌های بعدی شود. در این شرایط باید پزشک متخصص، به درمان فرد کمک کند و داروهای مورد نیاز را تجویز نماید.
  • سابسیژن با PRPH3: این روش، روشی مشابه تزریق خونی است. با این تفاوت که در این روش از پلاسمای غنی شده از پلاکت خود فرد به زیر پوست تزریق می‌شود. البته عوارض این روش از روش تزریق خون کمتر است زیرا پلاکت غنی شده می‌تواند به رشد و بازسازی پوست کمک شایانی کند.
  • سابسیژن با پر کننده یا فیلر: سابسیژن با پرکننده یا فیلر، روش دیگری است که معمولاً برای درمان زخم‌های بسیار عمیق استفاده می‌شود. البته در این روش ابتدا با سابسیژن لایه آسیب‌دیده از بافت اصلی جدا شده و سپس با پرکننده یا فیلر زخم مورد نظر پر می‌شود. به این ترتیب زخم‌های عمیق پوستی درمان می‌شوند. این روش عموماً برای زخم‌های آکنه، زخم‌های ناشی از تصادفات و جراحی‌ها و زخم‌های بیماری‌هایی شبیه آبله مرغان استفاده می‌شود.

مراقبت­‌های بعد از سابسیژن

  • بعد از درمان سابسیژن، یکپارچگی پوست معمولاً به خطر می‌افتد و آن را در برابر باکتری‌ها و کثیفی آسیب‌پذیر می‌کند. پس تا مدتی از بودن در محیط‌های پر گردوغبار و آلوده اجتناب کنید و برای جلوگیری از عفونت، باید محل مورد نظر تمیز و مرطوب نگه داشته شود.
  • شستن صورت چند ساعت پس از درمان اسکار آکنه بی‌خطر است، مگر اینکه توصیه دیگری شود. حتماً دو بار در روز از یک پاک‌کننده ملایم بدون اسید و ذرات لایه‌بردار استفاده کنید. برای جلوگیری از خشک شدن پوست و تأخیر در روند بهبودی، پس از پاکسازی، از یک مرطوب‌کننده سبک استفاده کنید.
  • زمانی که شما پوست خود را در معرض یک عمل زیبایی قرار می‌دهید پوست شما آسیب‌پذیرتر خواهد شد و بعد از سابسیژن، باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور و گرمای زیاد خودداری کنید. این کار برای کاهش خطر ملانین پس از درمان است، که علائم تیره‌ای هستند که در نواحی پوست تحت درمان ایجاد می‌شوند. تنها 24 ساعت پس از درمان از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
  • حداقل 24 ساعت پس از درمان سابسیژن، از آرایش کردن خودداری کنید زیرا آرایش ممکن است با وارد شدن به زخم‌های روی پوست و تبدیل شدن به منبع عفونت، روند بهبودی را مختل کند. علاوه بر این، ترکیبات موجود در لوازم آرایشی پتانسیل ایجاد تحریک بیشتر پوست را دارند. بعد از 72 ساعت (3 روز)، امکان آرایش سبک وجود دارد، اما ایمن‌تر است که فقط پس از بهبودی همه زخم‌ها، روتین کامل خود را شروع کنید.
  • از استفاده از مواد فعال مراقبت پوست (مانند رتینوئیدها و لایه‌بردارهای موضعی) باید تا زمانی که فرآیند اولیه بهبودی پوست کامل نشده، معمولاً 7 تا 10 روز پس از عمل، خودداری شود. این مورد نیز از مهم­ترین عوامل مراقبت‌های بعد از سابسیژن است.
  • بعد از انجام سابسیژن، ممکن است زخم‌های نقطه‌ای بوجود می‌آید که به تدریج بزرگ می‌شوند و پف می‌کنند که به آن­ها دلمه می‌گویند و به هیچ عنوان نباید به آن­ها فشاری وارد کرد. این‌ها ممکن است 5 تا 10 روز بعد روی صورت باقی بمانند. برداشتن این دلمه‌ها فقط روند بهبودی را به تاخیر می‌اندازد و خطر عفونت و تشکیل اسکار را افزایش می‌دهد.
  • ممکن است در 24 تا 48 ساعت پس از سابسیژن، مقداری حساسیت یا درد کمی در نواحی تحت درمان احساس کنید و ممکن است کبودی، قرمزی و خارش را تجربه کنید که طبیعی می‌باشد. یک دستمال مرطوب تمیز یا کمپرس سرد را با استفاده از آب سرد تمیز به آرامی روی نواحی درمان به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار دهید و در صورت نیاز در 24 ساعت اول مدام این کار را تکرار کنید. این امر به کاهش تورم و درد کمک بسزایی می‌کند.
  • پس از سابسیژن، نگه داشتن یخ و فشار روی محل درمان برای به حداقل رساندن هرگونه خون‌ریزی یا کبودی مهم است. همچنین می‌تواند با کاهش حساسیت به این ناحیه کمک کند تا احساس بهتری داشته باشد. داروهای ضد التهابی (مانند ایبوبروفن، روغن ماهی، ترکیبات گیاه خار مریم) ممکن است به کاهش تورم و درد کمک کند.
  • در 24 ساعت اول بجز برای شستن، نواحی درمان را با انگشتان خود لمس نکنید. لمس نواحی تحت درمان با انگشتان ممکن است منجر به عفونت شود. اگر سابسیژن روی صورت خود انجام داده‌اید، می‌توانید پس از 8 تا 12 ساعت فعالیت­های عادی شستشو یا دوش گرفتن را از سر بگیرید، مگر اینکه دستور دیگری داده شود. اگر بر روی بدن خود جای زخم داشتید، لطفاً در ۲۴ ساعت اول خیساندن یا استحمام طولانی مدت خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • شوینده و پاک کننده
  • لباس
درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه