ژل یا فیلر چیست و چگونه انجام می‌شود؟

پوست جوان و سالم حاوی میزان زیادی از ماده مرطوب و طبیعی به نام هیالورونیک اسید است. با گذشت زمان و افزایش سن، نور خورشید و سایر عوامل می‌توانند میزان هیالورونیک اسید پوست را کاهش دهند و موجب شوند که چین و چروک‌ها ظاهر شوند. فقدان هیالورونیک اسید در پوست منجر به از دست رفتن ساختار و حجم پوست شده و باعث پیدایش چین‌و‌چروک‌ها می‌شود. با استفاده از فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید می‌توان این ماده را مجدداً به پوست برگرداند و خطوط قسمت‌های مختلف پوست را بهبود بخشید. ساختار طبیعی مولکول هیالورونیک اسید بسیار شبیه اسفنج است. وظیفه اصلی آن، جذب کردن آب است که باعث افزایش حجم پوست می‌شود. به این ترتیب، می‌توان هیالورونیک اسید را به عنوان مرطوب‌کننده داخلی پوست در نظر گرفت.

یکی دیگر از راهکارهایی که با کمک آن می‌توان به جوانسازی پوست کمک بسیار زیادی نمود، تزریق ژل یا فیلر می‌باشد که بعد از انجام بوتاکس پرکاربردترین عمل زیبایی در جهان است. تزریق ژل یا تزریق فیلر روشی سریع، ساده و غیر جراحی برای ایجاد اصلاحات مختلف در صورت از جمله بازگرداندن و افزایش حجم صورت و لب‌ها، کاهش چین و چروک پیشانی و خط اخم، زیر چشم، لب و خط خنده، گونه و چانه می‌باشد. به این منظور ژل یا فیلر با سر سوزنی بسیار نازک (سر سوزن انسولین) به زیر پوست تزریق می‌شود تا بافت نرم لایه داخلی پوست (درم) را پر کند. این کار باعث افزایش حجم درم و در نتیجه کاهش چین و چروک‌های پوست می‌شود. تزریق ژل یا فیلر نیز همانند تزریق چربی باعث جوانسازی پوست شده و چین و چروک‌ها را از بین می‌برد، اما تفاوتی که بین تزریق چربی و تزریق ژل (فیلر) وجود دارد، این است که یک ماده شیمیایی و یک عنصر خارجی بوده و ممکن است به مرور زمان از بین رفته و نیاز به ترمیم مجدد داشته باشد.

کاربردهای ژل یا فیلر چیست؟

  • رفع چین و چروک‌های صورت
  • رفع چین و چروک‌های دور چشم و پنجه کلاغی
  • رفع چین و چروک‌های پیشانی و خط اخم
  • رفع چین و چروک‌های بین ابرو و خطوط بانی
  • رفع چین و چروک‌های خط خنده و خطوط ماریونت
  • رفع چین و چروک‌های گردن و چانه
  • درمان گودی و تیرگی زیر چشم
  • اصلاح فرم بینی و اطراف شقیقه‌ها
  • حجم‌دهی و فرم‌دهی لب، گونه و چانه
  • کانتورینگ و زاویه‌سازی فک و صورت

انواع فیلر بر اساس مدت زمان ماندگاری کدامند؟

  • فیلرهای های کوتاه اثر: فیلرهای کوتاه اثر کمتر از ۴ تا ۶ ماه در پوست دوام و ماندگاری دارند و بعد از آن از بین می‌روند. 
  • فیلرهای طولانی اثر: این نوع فیلرها به مدت ۶ تا ۱۲ ماه دوام دارند. (فیلرهایی وجود دارند که از جنس کلاژن شامل نوع گاوی و مواد بیولوژیکی هستند که بخاطر ایجاد واکنش‌های حساسیت‌زا استفاده نمی‌شوند.) 
  • فیلرهای نیمه دائمی: به مدت یک تا دو سال در پوست باقی می‌ماند. 
  • فیلرهای دائمی: بعد از تزریق از بین نرفته و بصورت دائم در پوست باقی می‌ماند.

انواع فیلر بر اساس نوع ماده مورد استفاده کدامند؟

  • چربی انسانی (Autologousfat): در این فیلر چربی از خود بدن استخراج می‌شود. ببه عبارت دیگر قسمتی از بافت‌ها و سلول‌های چربی مربوط به باسن یا شکم را در شرایط خاص بیرون می‌آورند و سپس در پوست شما تزریق می‌کنند. 
  • هیالورونیک اسید Hyaluronic Acid (HA): از معروف‌ترین فیلرهای آماده می‌باشند. اسید هیالورونیک در حالت طبیعی در پوست موجود می‌باشد و باعث حجم‌دهی و آبرسانی به پوست می‌شود و در تغذیه پوست نقش مهم و اساسی دارد. 
  • کلسیم هیدروکسیل آپاتیت Calcium Hydroxyl Apatite (caha): کلسیم هیدروکسیل آپاتیت برای پر کردن چین و چروک‌های متوسط و شدید مانند پیشانی و خط اخم، خطوط پنجه کلاغی، خطوط بینی و دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده بیشتر در استخوان بدن انسان موجود است و معمولاً هیچ‌گونه حساسیتی برای فرد بوجود نمی‌آورد. بعضی از افرادی که صورت‌های بسیار لاغر دارند نیز می‌توانند از کلسیم هیدروکسیل آپاتیت برای چاق یا پر کردن صورت خود استفاده نمایند. 
  • پلی ال لاکتیک اسید (Poly-L-Lactic Acid): این فیلر با ژل هیالورونیک اسید فرق می‌کند. این مدل خاصیت جوانسازی و حجم‌دهی بالا و ماندگاری بیشتری دارد. جنس این فیلر که از پلی ال لاکتیک اسید می‌باشد، بعد از مدتی دوباره باعث ساخت کلاژن جدید در پوست شده و آن را ترمیم می‌کند.

تزریق ژل یا فیلر برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

پیشنهاد می‌شود افرادی که در هر یک از گروه‌های زیر حضور دارند از تزریق ژل یا فیلر صرف نظر کنند : 

  • افراد با سنین بالا 
  • زنان باردار و شیرده 
  • افراد با سیستم ایمنی ضعیف 
  • افراد حساس به ترکیبات ژل یا فیلر 
  • نداشتن تغذیه نامناسب یا کمبود در رژیم غذایی 
  • افراد مصرف‌کننده داروهای ضد انعقادی با دوز بالا 
  • مبتلایان به اختلالات سیستم عضلانی یا سیستم عصبی 
  • افراد دارای حساسیت‌های پوستی یا ویروس تبخال فعال در بدن 

تزریق ژل یا فیلر چه عوارض جانبی به همراه دارد؟

در کل می توان گفت این اقدام زیبایی هیچ عوارض جدی ندارد و کاملا بی خطر می باشد اما در مواردی که اصول کلی و بهداشتی رعایت نگردد، ممکن است مشکلاتی پیش آید. اگر بعد از انجام تزریق بهداشت به خوبی رعایت نگردد، امکان عفونت محل تزریق وجود دارد. بعد از تزریق ژل معمولا خارش و درد خفیفی وجود دارد که قابل تحمل است و فرد را دچار مشکل نمی نماید. برای از بین بردن این مشکل می توانید از قرص های مسکن استفاده نمایید. حجم دهی به صورت و جوان سازی دست ها از طریق این تزریق امکان پذیر می باشد. به طور کلی برای کاهش عوارض احتمالی باید در انتخاب مرکز زیبایی و پزشک خود حساسیت زیادی را به خرج دهید. تکنیک پزشک در هنگام تزریق ژل یکی از موارد بسیار مهم در به وجود آمدن عوارض احتمالی بعد از تزریق می باشد. هر چقدر پزشک مهارت بیشتری داشته باشد شما کمتر دچار مشکل خواهید شد. 

ممکن است دچار واکنش های آلرژیک شوید

دچار کبودی و در بعضی مواقع هماتوم

برجستگی قسمتی که در ان ژل تزریق می‌شود

غیر قرینه بودن

به وجود آمدن برجستگی زیر پوست که در برخی موارد این برجستگی ها ممکن است دائمی شوند


به طور معمول، تزریق فیلر جزو درمان های نسبتا ساده و ایمن در  نظر گرفته می شود. با این حال، آنها می توانند عوارض جانبی ساده و حتی گاهی اوقات  جدی ایجاد کنند.

به طور کلی فیلرهای قابل جذب و فیلرهای نیمه دائمی نسبت به فیلرهای دائمی  عوارض کمتری دارند.

با این حال، در میان شایع‌ترین عوارض جانبی که می‌تواند در حین یا بلافاصله پس از تزریق فیلر رخ دهد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد در حین تزریق به خصوص در نواحی حساس تر (مانند لب ها) احساس می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، پزشک ممکن است نیم ساعت قبل از تزریق یک کرم بی‌حس کننده روی ناحیه تحت درمان قرار دهد

قرمزی و تورم پس از تزریق فیلر بسیار رایج است اما خوشبختانه در عرض چند روز ناپدید می شوند.

 بروز کبودی های کوچک در نقاط تزریق یک عارضه نسبتاً شایع است که به آن اکیموز و هماتوم (کبودی) گفته می شود.  حتی در این مورد نیز به طور خود به خود ظرف چند روز برطرف می شود. برای تسهیل بازجذب کبودی، بلافاصله پس از تزریق پزشک می تواند یک کرم حاوی ویتامین K را روی نواحی آسیب دیده استفاده کند .   


بعضی از مراجعه کنندگان نگران این مسئله هستند که تزریق ژل به چانه عوارضی را برای سلامت بدن و زیبایی چهره به همراه داشته باشد. در این بخش قصد داریم در مورد عوارض احتمالی تزریق فیلر چانه صحبت کنیم:

همانگونه که بیان کردیم، پس از تزریق، دچار التهاب و کبودی پوست خواهید شد که یک عارضه موقتی است. به این معنا که زود رفع شده و مسئله‌ای طبیعی می‌باشد.

حتما برای تزریق ژل به سراغ بهترین دکتر و کلینیک بروید که مطمئن شوید از ژل اصل استفاده می‌کنند. در بازار ژل تقلبی وجود دارد و اگر متخصص از آن استفاده کند، عوارض خیلی خطرناکی را به همراه خواهد داشت به نحوی که حتی زیبایی چهره را رفع خواهد کرد.

اگر محیط و تجهیزات مورد استفاده به خوبی استریل نشده باشند و همینطور مراجعه کننده، مراقبت‌های پس از تزریق را جدی نگیرد، خطر عفونت وجود دارد.

متخصص باید به اندازه‌ای ماهر باشد که تشخیص دهد سوزن باید تا چه اندازه در چانه فرو برود. کمی خطا کافی است تا منجر به پارگی عروق شود.

از جهتی دیگر تعیین دوز مورد استفاده برای تزریق ژل، بسیار حائز اهمیت است. اگر مقدار مصرفی، بیشتر از حد مورد نیاز باشد، به سلول‌های پوست آسیب وارد شده و تولید کلاژن دچار اختلال می‌شود. در نتیجه شاهد خشکی و زخم شدن پوست خواهید بود.

دلایل و علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل چیست؟

یکی از عوارضی که امکان دارد بعد از تزریق ژل در لب بروز پیدا کند، عفونت در این ناحیه است. ایجاد این عفونت دلایل مختلفی دارد که باید علت عفونت لب بعد از تزریق ژل را بررسی کرد. بعضی از مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

تزریق ژل به لب توسط افرادی که در این حوزه تجربه و مهارت ندارند.
عدم توجه به مراقبت‌های درمانی بعد از تزریق ژل
مراجعه به کلینیک‌هایی که معتبر نیستند.
حجیم کردن لب به وسیله ژل‌هایی که کیفیت لازمه را نداشته و استاندارد نیستند
تزریق ژل به لب به واسطه سوزن‌های غیر استریل
لمس کردن محل تزریق با دست‌های آلوده
کشیدن سیگار و یا قلیان تا سه روز پس از تزریق ژل
به کار بردن مواد آرایشی غیراستاندارد، مثل رژ لب‌های بی‌کیفیت
ابتلا به تبخال تا دو یا سه روز مانده به انجام عمل تزریق


علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل عبارتند از:

کبودی ناشی از عفونت لب بعد از تزریق ژل

کبودی می‌تواند یکی از علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل باشد. کبودی زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی بزرگتر، توسط سوزنی که برای تزریق ژل به لب استفاده می‌شود سوراخ شود. همیشه باید درجاتی از کبودی را انتظار داشت اما عوامل مختلفی می‌توانند احتمال یا شدت این اتفاق را بالا برند و منجر به عوارض شوند.

این عوامل شامل انتخاب اشتباه پزشک، موقعیت نادرست بیمار، تکنیک نادرست یا استفاده از نوع غلطک سوزن برای تزریق فیلر یا ژل لب است.

اگرچه کبودی معمولاً یک عارضه جانبی جزئی است، اما گاهی اوقات می‌تواند به یک عارضه جدی تبدیل شود. در موارد نادر امکان دارد هماتوم ایجاد شود، در نتیجه یک توده سفت در زیر پوست ظاهر می‌شود. اگرچه این معمولاً خود به خود رفع می‌شود، اما در صورت اجازه پیشرفت می‌تواند به بافت، اعصاب و عروق اطراف آسیب برساند. در موارد دیگر، هماتوم‌ها امکان دارد آلوده و عفونی شده و نیاز به درمان بیشتر با آنتی بیوتیک یا جراحی داشته باشند.

برآمدگی ناشی از عفونت لب بعد از تزریق ژل

گلوله شدن ژل لب به دو دلیل عمده اتفاق می‌افتد: روش نادرست یا انتخاب نامناسب محصول. به ندرت، توده‌ها امکان دارد از طریق حساسیت بیش از اندازه یا واکنش آلرژیک ایجاد شوند. در بیشتر موارد، روش نادرست، مانند پر کردن یا تزریق بیش از حد، و تزریق ژل به‌ طور سرسری مقصر است. به عنوان نمونه، اگر یک پزشک سوزن را از لب خارج کند در حالی که هنوز تزریق پرکننده را انجام می‌دهد، این موضوع می‌تواند منجر به جمع شدن مواد فیلر در لایه‌های سطح لب شود و توده‌ها و برجستگی‌های ناخوشایندی ایجاد کند.

انتخاب محصول در اینجا نیز حائز اهمیت است. اگر از محصولی با گرانروی (ضخامت) خیلی زیاد استفاده شود، نتایج امکان دارد یکدست و ناهموار باشد و به مرور زمان عفونت اتفاق بی‌افتد. توده‌های نرم کوچک لب را می‌توان با ماساژ محکم از بین برد تا محصول پخش شود و ظاهر سطح، صاف شود. با این حال، توده‌های سخت‌تر نشان می‌دهد که امکان دارد یک واکنش آلرژیک به پرکننده رخ داده باشد.

این موضوع بیشتر در مراجعه کنندگان به سیستم ایمنی، به ویژه در افرادی که بیماری‌های خود ایمنی فعال دارند، دیده می‌شود. پیش از اقدام به ماساژ، تجویز استروئیدها لازم است. اگر توده‌ها همچنان ادامه داشته باشند، لازم است ماده پر کننده با استفاده از یک ماده حل کننده به نام هیالاز حل شود.

انواع مدل تزریق ژل لب در ظاهر چگونه است؟

  • مدل لب نچرال (طبیعی، کلاسیک): این مدل بسیار باشکوه بوده و یکی از پرطرفدار ترین نوع تزریق ژل لب است که برعکس انواع تزریق ها مثل عروسکی، روسی و… تغیرات کمی روی صورت به وجود می‌آورد که زیبایی به خصوصی دارد و با تمام اجزای صورت شما هماهنگی لازم را خواهد داشت. یک تکنیک مناسب برای کسانی که از فرم لب های خود و نازکی آنها ناراضی اند اما در عین حال نمی‌خواهد چهره شان از حالت طبیعی خارج شود، مخصوصا خانم های مسن که حجم طبیعی لب های خود را از دست داده اند. این مدل به تمام افراد با هر فرم صورت می‌آید، لب بالا و پایین نسبت به هم متعادل می‌شوند. البته شما برای اطمینان بیشتر و طبیعی تر شدن عمل زیبایی خود با دکتر متخصص مشورت کنید. 
  • مدل لب روسی: مردمان روسیه به عنوان زیبا رویان در کل جهان شناخته شده اند. شاید به تصاویر زنان روسی دقت کرده باشید که فرم بینی و لب های متفاوتی دارند. تزریق ژل لب مدل روسی، از شکل لب اغلب خانم های روس، الهام گرفته شده است. این تکنیک تزریق ژل لب به تازگی مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. تکنیک روسی برای افرادی که لب های باریک و کوچکی دارند نتایج بسیار زیبایی به همراه خواهد داشت. در این نوع تزریق مقادیر کمی از ژل اسید هیالورونیک در امتداد خط لب، انجام می شود. لب ها فرم غیر عادی و غیر طبیعی به خود نمی‌گیرند و بیش از اندازه حجیم نمی‌شوند. در مقایسه با مدل قلبی باید بگوییم لب های روسی حجم کمتری دارند و طبیعی تر هستند. با این حال توجه داشته باشید که به دلیل بزرگ شدن و کشیدگی بیش از حد لب ها، این روش، برای افرادی با لب های بزرگ یا چشم های کوچک، پیشنهاد نمی‌شود.
  • مدل لب عروسکی (باربی): هدف از تزریق ژل لب مدل عروسکی یا باربی، فرم دهی صورت به شکل عروسک ها و کارتون های پرطرفدار دخترانه است. قرار است یک لب عروسکی و جذاب داشته باشید. در این مدل، لب پایینی نسبت به لب بالایی حجیم تر شده و حس جوانی و شیک بودن به ظاهر خانم‌ها می‌دهد ولی انجام چنین تزریق های زیبایی اگر به صورت بی رویه و در حجم زیاد انجام شود، چهره ی فرد را از حالت طبیعی خارج می‌کند. علاوه بر این، برخی افراد به مدل لب های باربی بسنده نمی کنند، و تلاش می‌کنند تا با انجام جراحی های مختلف، سایر قسمت های بدن خود را نیز شبیه به عروسک معروف در آورند. در این روش میزان فیلر تزریق شده در لب پایین بیشتر از لب بالا است و بیشترین حجم را داشته و حاشیه لب پایین مستطیل شکل خواهد شد. همچنین تزریق در قسمت های کناری لب بالا بیشتر از مرکز آن انجام می‌شود. در این مدل از ژل لب هزینه بیشتری را باید پرداخت کنید که در عوض می‌توانید زیبایی بسیار باشکوهی را برای خود به ارمغان آورید. ما لازم است پیش از انتخاب تکنیک عروسکی با پزشک مشورت کنید تا با توجه به سبک چهره شما به درستی راهنمایی شوید.
  • مدل لب قلبی: مدل قلبی یکی دیگر از روش های پر طرفدار تزریق ژل لب است. این روش تزریق نتیجه ای جذاب و زیبا داشته و عموما مناسب افرادی است که صورت بیضی شکل دارند. روش قلبی باعث ایجاد فاصله در بین قسمت بالایی دو حاشیه لب شده و ظاهری قلب مانند به آن می‌دهد. خیلی از پزشکان برای دستیابی به نتیجه‌ای جذاب و کامل‌تر از مدل قلبی استفاده می‌کنند. لب‌های قلبی شکل بسیار زیبا و زنانه هستند و در بین افراد طرفداران بسیاری دارند. اما در صورت نارضایتی فرد خارج سازی فیلتر مشکل خواهد بود.
  • مدل لب کمانی: در مدل کمانی تمرکز اصلی بر روی لب بالا می‌باشد که به شکل کمان می باشد. برای کسانی که با به سن گذاشته اند و طراوت لب های خود را از دست داده اند و می‌خواهد لب هایشان با کمی تغیر حالت طبیعی داشته باشد و احساس جوانی و شادابی را دوباره به صورت خود انتغال دهند گزینه مناسبی است.
  • مدل لب صدفی: در تزریق ژل لب مدل صدفی برخلاف حالت کمانی تمرکز روی لب پایین است و حجم دهی لب پایین به شکل دو قطره اشک در مرکز لب اضافه می‌شود. این کار باعث می شود لب پایین حالت صدفی بگیرد. البته می توان این تکنیک را با تکنیک های دیگر برای لب بالا ترکیب کنیم و یک فرم و مدل جدید به دست آوریم.
  • مدل لب هالیوودی: در مدل هالیوودی تزریق ژل از فیلم های سینمایی هالیوود و سلبریتی ها الهام گرفته شده است. برای این مدل هر دو لب پایین و بالا را با تزریق ژل تقریبا به مقدار مساوی تحت تاثیر قرار می دهند. هدف در این مدل، زیبایی و بلد شدن لب ها است.
  • مدل لب چاک دار: روش چاک دار بسیار خاص و متفاوت است. در آن یک خط در وسط لب پایینی ایجاد می‌شود و حجم دو ظرف خط بیشتر می شود. از مزایای تزریق به روش چاک دار می‌توان به لبخند های بسیار زیبا اشاره کرد.
  • مدل لب سه دکمه ای: یکی از پرطرفدار ترین مدل های تزریق ژل لب مدل سه دکمه ای است. لب بالا و پایین دارای سه قسمت، میانه و دو طرف آن هستند. در این روش قسمت میانی لب بالا و دو قسمت کناری لب پایین را بیشتر از قسمت های دیگر ژل تزریق می‌کنند. با این کار لب ها علاوه بر حجیم شدن دارای یک شکل زیبا و منحصر به فرد می‌شوند.
  • مدل لب قلوه‌ ای: مدل قلوه ای برای افرادی که صورت گردی دارند مناسب است. در این مدل به مقدار مشخصی ژل به لب پایین و بالا تزریق می‌شود. لب ها بعد از تزریق تا حد زیادی باد کرده و حجیم می شوند. لب پایین در مقایسه با لب بالا بسیار بزرگتر بوده و از نیم رخ لب ها نیز کمی جلو تر هستند تا زیبایی خود را نمایان کنند. مدل قلوه ای دارای شکل نامنظمی است که توانسته زیبایی بسیار خاصی را در افراد به وجود بیاورد.
  • مدل لب فانتزی: در این حالت حجم لب ها بسیار زیاد می شود و نمی‌توانند حالت طبیعی و عادی خود را حفظ کنند و به صورت فانتزی شکل می‌گیرند. اکثرا کسانی که این حالت را برای لب های خود انتخاب می‌کنند بقیه اعضای صورتشان مانند گونه و فک خود را نیز به حالت فانتزی در می‌آورند.
  • مدل لب گرد: مدل گرد برای از بین بردن چین و چروک ها و صاف کردن لب ها است. بهترین مدل تزریق برای هر فرد مدل گرد می باشد. در این مدل شکل لب گرد می شود و لب بالایی از لب پایینی حجیم تر می‌شود.
  • مدل لب سوتی: افرای کمی این مدل را به سایر مدل های تزریق ژل لب ترجیح می‌دهند. برای تزریق ژل لب به مدل سوتی متخصص باید با تزریق فیلتر لب فضای خالی بین لب ها ایجاد کند تا لب ها شکل سوت به خود بگیرند.

تفاوت ژل یا فیلر با بوتاکس در چیست؟

سوالی که برای بیشتر افراد مطرح می‌شود این است که بوتاکس درمانی بهتر است یا ژل و فیلر؟ این سوالات کسانی است که روز به روز با افزایش سنشان، انواع چین و چروک در صورتشان نمایان می‌شود و با وجود گزینه‌های بسیار زیاد و متنوع درمان چین و چروک‌های صورت، باعث شده که انتخاب یک از روش‌های درمان برایشان سخت و تبدیل به یک دغدغه شود. باید گفت یکی از روش‌های درمانی و زیبایی پرطرفدار، استفاده از تکنیک تزریق بوتاکس و یا تزریق فیلر و ژل است که یک روش کم تهاجمی محسوب می‌شوند که با هدف جوانسازی و داشتن صورتی خوش فرم نسبت به قبل انجام می‌شود. گاهی اوقات، افراد بین انتخاب فیلر یا ژل و بوتاکس دودل می‌شوند و این مردد بودن به علت عدم آگاهی آن‌ها از تفاوت فیلر یا ژل با بوتاکس است. 

  • تزریق فیلر یا ژل علاوه بر از بین بردن چین و چروک‌های پوستی، باعث پر شدن و حجم گرفتن نواحی از پوست نیز می‌شود و یکی از تفاوت فیلر با بوتاکس، همین خاصیت پرکنندگی و حجم‌دهندگی است. در نتیجه از تزریق فیلر برای زاویه‌سازی فک، حجم‌دهی به لب و گونه، درمان چین و چروک و خطوط ریز صورت استفاده می‌شود البته توجه داشته باشید که از ژل برای حجم‌دهی اندام‌هایی مانند سینه و باسن استفاده نمی‌شود. 
  • از آنجا که بوتاکس‌ها کار خود را با فلج کردن عضله‌ی محل تزریق آغاز می‌کنند، برای درمان چروک‌های ناشی از حرکت ماهیچه‌ها، مناسب است. یعنی بوتاکس قادر به درمان موقتی چین و چروک، لیفت ابرو، رفع خطوط دور چشم و خطوط خنده می‌باشد. علاوه بر موارد زیبایی، تزریق بوتاکس برای موارد درمانی زیادی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌توان به درمان تعریق زیاد، درمان کمردرد، درمان اسپاسم‌های گردن، بوتاکس میگرن برای درمان سردردهای شدید و سردردهای خوشه‌ای و غیره اشاره کرد. 
  • از دیگر تفاوت‌های ژل و بوتاکس، می‌توان به کمتر بودن ماندگاری بوتاکس نسبت به ژل یا فیلر اشاره نمود. ماندگاری بوتاکس به برند و مهارت پزشک بستگی دارد که معمولاً این میزان بین 3 تا 6 ماه است و نیاز به تکرار جلسات و تمدید مجدد پیدا می‌کند تا نتایج حاصل از آن تقویت شده و ماندگاری آن افزایش یابد. فیلرها یا ژل‌های پوستی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای یک ناحیه از بدن مناسب هستند و مدت زمان ماندگاری آن‌ها نیز متفاوت است. اثر برخی از آن‌ها تا ۶ ماه طول می‌کشد، در حالی که برخی دیگر تا ۲ سال یا بیشتر طول می‌کشند. ولی تزریق ژل نیز همانند بوتاکس بعد از مدتی نیاز به تمدید دارد. همچنین میزان متابولیسم بدن هر فرد بر سرعت جذب ژل‌ها توسط بدن تاثیر می‌گذارد. هر چه این مقدار بیشتر باشد، ژل زود‌تر جذب می‌شود و اثر آن کمرنگ می‌شود. بطور کلی فیلر، دوام و ماندگاری بالاتری به نسبت بوتاکس دارد. 
  • تفاوت فیلر و بوتاکس از نظر میزان اثرگذاری بدین صورت است که تزریق بوتاکس برای اکثر مراجعه‌کنندگان اثربخش است و نتایج بوتاکس 7 الی 10 روز بعد از تزریق قابل مشاهده است، اما نتایج حاصل از فیلر یا ژل بلافاصله بعد از اتمام تزریق قابل مشاهده است.

نحوه تشخیص فیلر یا ژل اصلی از تقلبی چگونه است؟

  • تفاوت بارز در قیمت: یکی دیگر از راه‌های نحوه تشخیص فیلر اصلی از تقلبی این است که ژل‌های تقلبی قیمتی بسیار ارزان‌تر دارند. ژل‌های اصلی، قیمت هر سی سی ژل بالای یک میلیون تومان می‌باشد. 
  • بارکد اصالت کالا: ژل‌ها یا فیلرهای تقلبی لیبل اصالت کالا قابل ردیابی توسط سازمان غذا و دارو FDA نیستند. 
  • تفاوت بارز در حجم فیلر: ژل‌های ۱۰ سی سی عمدتاً چینی و تقلبی بوده و بصورت فله‌ای پر می‌شوند که مخصوص صورت نمی‌باشند. ژل‌های اصلی معمولاً سرنگ پر شده‌ی 1 الی 2 سی سی هستند. 
  • ماندگاری فیلر: فیلرهای تقلبی، بدلیل اینکه از جنس مواد پلیمری هستند، برای بدن غیر قابل جذب بوده و ماندگاری بسیار زیادی دارند. گاهی نیز از مواد قابل جذب برای بدن می‌باشند ولی چون تکنولوژی خاصی روی آن‌ها صورت نگرفته، خیلی زود در بدن تجزیه خواهند شد. بعبارتی ماندگاری فیلر، خیلی کم یا خیلی زیاد از ویژگی‌های فیلرهای تقلبی می‌باشد. در حالیکه ژل‌های باکیفیت، ماندگاری 1 الی 2 ساله دارند. 
  • خارج شدن از پوست: ژل‌های بی‌کیفیت، هر چند وقت یک بار، متورم و دردناک و عفونی شده، گاهی جابجا شده و گاهی توسط سیستم ایمنی بدن به بیرون رانده می‌شوند. در صورتی که قیمت کم و برند ناشناخته و متفرقه باشد، قطعاً تاثیر مثبت نخواهد داشت. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • شوینده و پاک کننده
  • لباس
درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه