خدمات میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ چیست و چگونه انجام میشود؟
میکرونیدلینگ که به درمان تحریک کلاژنسازی در پوست نیز معروف است، نوعی روش تحریک مکانیکال جهت ترمیم آسیبهای ساختاری پوست است که منجر به بازسازی، جوانسازی و سفت شدن بافت پوست میگردد. هدف این درمان، بهبود ظاهر و عملکرد پوست میباشد. میکرونیدلینگ یک روش غیرتهاجمی و معمولاً با درد بسیار مختصر و قابل تحمل یکی از بهترین روشهای شناخته شده در جهان برای جوانسازی، درمان آسیبهای پوستی و بازسازی بافتهای آسیب دیده است. میکرونیدلینگ یک روش امن است و نیازی به مواد شیمیایی ندارد. بافت، ساختار و ظاهر پوست از کلاژن و الاستین تشکیل شده است. با بالا رفتن سن کلاژنها و الاستینها به دلیل عوامل محیطی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید تجزیه شده و باعث خشکی، نازکی و چین و چروکدار شدن پوست میشود. عمل میکرونیدلینگ با تحریک کلاژنسازی تعداد کلاژنها را افزایش داده و عمل ترمیم بافت پوست را انجام میدهد و ساختار و کارکرد پوست آسیب دیده، تغییریافته میشود. در نتیجه چین و چروک آن را از بین برده و باعث ایجاد پوستی جوان، صاف، کشیده و زیبا خواهد شد و اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد.
یکی از روشهای انجام میکرونیدلینگ، استفاده از دستگاههایی است که حالت غلتک داشته و روی سطح آن تعداد زیادی سوزن ریز وجود دارد و با حرکت دادن آن روی صورت، تعداد بسیاری سوراخ بسیار ریز روی صورت ایجاد میشود. این روش ممکن است کمی دردناک باشد و به همین دلیل هنگام انجام آن از بیحسکنندهها استفاده میشود. دوره نقاهت این روش به عمق ورود سوزنها به داخل پوست بستگی دارد و همچنین روند ترمیم پوست مهم است. برای افرادی که دارای زخم باز، عفونت پوستی، زگیل، تبخال، مشکلات عروق، دیابت و اگزما و موارد مشابه هستند، این روش توصیه نمیشود.
کاربردها و فواید میکرونیدلینگ چیست؟
- رفع چین و چروکهای سطحی و ظریف پوست
- کمک به کلاژنسازی در پوست و بازسازی آن
- رفع تیرگی پوست و شل شدن پوست
- رفع جای جوش و جای زخم یا اسکار
- از بین بردن لکههای پیری و آکنه
- رفع جای تاتو و سوختگی
- کاهش استرچ مارک یا ترکهای پوستی (ترکهای ناشی از بارداری و چاقی)
انواع دستگاههای میکرونیدلینگ
- دستگاه درمارولر: درمارولرها (Dermaroller) دارای غلتک مخصوصی هستند که به میزان 200 سوزن ظریف دارند. این غلتکها با فشار مشخص و کمی روی پوست حرکت داده میشوند. بطور کلی سوراخهای کوچکی در سطح پوست ایجاد شده و مواد لازم وارد پوست میشود و عمل بازسازی آغاز میگردد. درمارولرها دارای طراحی خاصی هستند که سبب میشود اجرا دقیقتر صورت بگیرد. دستگاه درمارولر شبیه به قلم موهای غلتکی بسیار کوچک عمل میکند. در بخش بالای این دستگاه یک دستگیره وجود دارد و از آن برای حرکت دادن غلتک روی سطح پوست استفاده میشود. این وسیلهها دارای بخش هواده هستند و زمانی که روی پوست غلتانده میشوند و سبب بروز سوراخ های ریز خواهند شد.
- دستگاه درماپن: درماپن (Dermapen) دقیقاً مانند یک خودکار ساده است و سوزنهای کوچکی روی این قلم قرار گرفته است. این قلمها بطور کلی دارای موتورهای الکتریکی مخصوصی هستند. نام دیگر این دستگاه قلم جوانسازی است. دقت کنید که این دستگاه مثل یک مهر روی پوست عمل میکند. تعداد سوراخهایی که توسط این قلم روی پوست ایجاد میشود از سوی پزشک مشخص میگردد و شرایط پوستی هر شخص با شخص دیگر فرق میکند. نوک این دستگاه توسط موتور کوچکی کار میکند و در نهایت سوزنها حرکت داده میشود و مثل مهر زدن عمل میکند تا تعداد زیادی سوراخ ریز در پوست ایجاد شود.
- دستگاه درما استمپ: شکل ظاهری دستگاه درما استمپ (Derma Stamp) و درماپن بسیار مشابه است اما این دستگاه دارای سر بزرگتری است و همینطور تعداد سوزن بیشتری دارد. روش کار با این دستگاه بسیار آسان است و مشابه با دستگاه تاتو کار میکند. این دستگاه بجای یک سوزن، از تعداد زیادی سوزن تشکیل شده است که بصورت همزمان وارد میشود. دستگاه درما استمپ مشهور به دستگاه مهرزنی است یعنی مثل مهر روی پوست عمل میکند. سبب از بین بردن لک روی پوست میشود. در این دستگاه چیزی به عنوان غلتیدن روی پوست وجو ندارد و سوزنها توی پوست فرو میروند.
- دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور (LED): در صورتی که به هر دلیلی از سوزن واهمه دارید و دوست ندارید سوزن وارد پوستتان شود میتوانید به سراغ دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود بروید که از نور الایدی استفاده میکند تا تاثیرگذاری خوبی روی پوست داشته باشد و پوست را جوانسازی نماید. بطور کلی این دستگاهها از نظر ساز و کار شرایط مخصوصی دارند و شاید برای درمان همه مشکلات پوستی مناسب نباشند.
- دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم امواج رادیویی (RF): نوع دیگری از دستگاه میکرونیدلینگ وجود دارد که با سیستم موج رادیویی کار میکند. این دستگاه ترکیبی از سوزنهای ظریف است که بطوری که سبب میشود یک سری امواج رادیویی بواسطه آن رد و بدل شود. این امواج سبب تولید گرما میشود و گرما به زیر پوست نفوذ میکند و در نهایت بدن برای کلاژنسازی آماده میشود. این دستگاه جدیدترین سبک از میکرونیدلینگ هستند و عوارض کمتری برای پوست ایجاد میکنند و نتایج بهتری خواهند داشت.
مراقبتهای بعد از درمان
- در کل بهتر است برای محافظت از پوست خود حداقل تا 24 ساعت بعد از میکرونیدلینگ از شستشوی صورت خود بپرهیزید و حتماً صورتتان را با آب سرد یا ولرم شستشو دهید.
- در طول 3 روز بعد از عمل، هنگام شستشو صورت از یک پاککننده خیلی ملایم و نرم مانند ژل شستشو و آب ولرم استفاده کنید. بعد از شستشو اجازه دهید بطور طبیعی خشک شود و یا به آرامی ناحیه را خشک کنید. (البته باید دستهایتان هم تمیز باشد.)
- نرفتن به حمام آب گرم، جکوزی و موارد مشابه یکی دیگر از مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ است. این بدین معنی نیست که نباید حمام بروید یا با آب یخ دوش بگیرید. صرفاً از قرار گرفتن در معرض آب گرم پرهیز کنید و هنگام حمام کردن، از آب خنک تر یا ولرم استفاده نمایید، زیرا این کار چربی طبیعی پوست را حفظ نموده و از تحریک پوست جلوگیری مینماید. جکوزی و همچنین هوای داغ سونای خشک و سونای بخار هم اثراتی مشابه حمام آب گرم که منجر به باز شدن منافذ پوست میشوند خواهند داشت.
- بعد از میکرونیدلینگ ممکن است ناحیه موردنظر از حد طبیعی خشکتر شود، در نتیجه توصیه میشود از هیالورونیک اسید برای آبرسانی و بازیابی تعادل پوست خود استفاده کنید.
- برای تسریع در بهبودی توصیه میشود از سرم آنتیاکسیدان استفاده کنید زیرا این سرم تسکیندهنده پوست و کمکننده حساسیت و سوزش است.
- برای رسیدن به نتیجه بهتر، از پپتیدهای تحریککننده ساخت کلاژن (Collagen) استفاده کنید تا تحریک محرک ایجاد شده توسط میکرونیدلینگ را به بیشترین حد خود برساند و روند بازسازی و احیا سریعتر شود.
- زمانی که شما پوست خود را در معرض یک عمل زیبایی قرار میدهید پوست شما بسیار حساس و آسیبپذیرتر خواهد شد، در نتیجه پس از میکرونیدلینگ باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور و گرمای زیاد خودداری کنید. در فضاهای باز ضروری است تا حداقل تا 1 هفته بعد از درمان از وسایل بهداشتی و محافظتی (مانند ضدآفتاب، کرم مرطوبکننده، عینک دودی، کلاه نقابدار و غیره) استفاده کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
- تا 3 روز بعد از میکرونیدلینگ، از انجام ورزشهای سنگین و هوازی یا هر فعالیتی که باعث تعریق میشود دوری کنید. زیرا تعرق میتواند باعث واکنشهای معکوس در ناحیه درمان شود. علاوه بر ورزش سنگین، انجام هر فعالیت یا قرار گرفتن در هر موقعیتی که باعث افزایش ضربان قلب و تغییر در گردش خون شود ممنوع است.
- به مدت 1 هفته قبل و بعد از میکرونیدلینگ از مصرف داروها و مواد غذایی رقیقکننده خون (مانند ویتامین E، امگا 3، آسپرین و چای سبز) و دیگر داروهای ضد التهابی (مانند ایبوبروفن، روغن ماهی، ترکیبات گیاه خار مریم) استفاده نکنید زیرا با رقیقتر شدن خون، خطر خونریزی و کبودی در محل تزریق افزایش میشود.
- از قراردادن یخ، کمپرس سرد یا آرنیکا (ترکیب ترمیمکننده) و یا بروملین (نوعی آنزیم ترمیمکننده) خودداری کنید؛ زیرا این ترکیبات ممکن است با فرآیند التهابی طبیعی پوست که برای جوانسازی پوست ضروری است تداخل ایجاد کنند.
- به مدت 48 ساعت از لوازم آرایشی و بهداشتی در ناحیه مد نظر استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث ایجاد حساسیت، آلودگی و بروز عفونت در محل میکرونیدلینگ شود. در صورت تمایل به انجام آرایش بعد از 24 ساعت فقط از لوازم آرایش اکسیژن رسان و کرم پودرهای مینرال استفاده کنید. همچنین از مصرف اسکراب و یا مواد شوینده لایهبردار حداقل به مدت یک هفته نیز باید خودداری شود.
- از دستکاری زخمها و یا کندن آنها بین 3 تا 5 روز اکیداً خودداری کنید، چرا که روی زخمها پوستههایی ایجاد میشود، آنها را برندارید و صبور باشید تا پوستهای خشکشده با روند طبیعی خودشان ریزش داشته باشند.
- حداقل 7 روز پس از میکرونیدلینگ از مصرف نوشیدنیهای الکلی، کافئیندار و استعمال دخانیات اجتناب کنید. زیرا الکل باعث میشود جریان خون رقیق شود؛ در نتیجه خونسانی به نواحی مختلف پوست که تحت درمان قرار گرفته کاهش مییابد. همچنین در افراد سیگاری، روند بهبود و ریکاوری به کُندی طی میشود و معمولاً اختلالها و عارضههای جدی گریبانگیر بیمار خواهند شد.
- برای ترمیم پوست صورت خود از نوشیدنیهای خنک و مایعات فراوان استفاده کنید. آناناس تازه، آب آلبالو، سالمون (امگا-3 و روغن ماهی)، سوپ قلم، مکملهای حاوی کلاژن میتوانند سبب افزایش سرعت ترمیم پوست شوند و تا حد ممکن تا زمان ترمیم کامل پوست از مصرف لبنیات، گندم و شکر پرهیز کنید.