خدمات خال برداری
خالها یا بصورت مادرزادی هستند یا در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد میشوند. خالها در دو نوع دارای رنگ دانه یا بدون رنگ هستند، اما در هر صورت برخی از آنها ظاهر خوشایندی ندارند. خالهای صورت همیشه یک عضو اضافی در صورت حساب میشوند. لذا، ناحیه مورد نظر باید توسط پزشک متخصص بررسی، معاینه و آزمایش شود تا از ایجاد هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود. خال شايعترين و متداولترين ضايعهی پوستی میباشد. در واقع يک جور تومور پوستی است كه از سلولهايی به نام ملانوسيت (سلول رنگ دانهای) ساخته میشود.
انواع روش خال برداری
- بوسیله لیزر درمانی میتوان خالهای کوچکتر که بافت غیرسرطانی دارند و برجسته نیستند را رفع کرد. در این تکنیک از اشعه متمرکز نوری با انرژی بالا برای رفع کردن سلولهای خال در پوست استفاده میشود. هر چند برای خالهای بزرگتر و برجستهتر از متدهای برش و جراحی استفاده میشود اما برای خالهای کوچکتر یا خالهایی که در نواحی حساس مثل صورت یا گوش هستند، از تکنیک لیزر استفاده میشود.
- روش آر اف تکنیکی برای از بین بردن خال و زائدههای پوستی میباشد. این روش درمانی موثر و سریع برای رفع نقاط خال مثل پوستی است که توسط پزشک زیبایی و یا متخصص پوست و مو انجام میشود. پایه و اساس این تکنیک استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا (4/0 مگا هرتز) و ایجاد گرمای کم توسط الکترودهای میکروفیبر است. این تکنیک معمولاً برای رفع کردن خالهایی انجام میشود که برجسته هستند و از سطح پوست بالاتر قرار دارند. همینطور در این روش شما این امکان را دارید که خالهایی که تکثیر شونده هستند را بطور کامل از بین ببرید.
نحوه انجام تکنیک آر اف
این روش بدون اعمال هیچ فشار یا دخالت فیزیکی انجام میشود. در این روش پزشک پوست اطراف خال را با سرنگی بسیار نازک بی حس خواهند کرد. خال توسط دستگاه الکترود حلقهای رادیو سرجری تراشیده میشود. توجه کنید که بعد از برداشتن خال به مدت 1 هفته الی 10 روز در محلی که خال برداشته شده است پوستاندازی شروع میشود که با گذشت زمان پوست به حالت طبیعی بر میگردد. این روش بدون خونریزی و با حداقل درد نسبت به دیگر روشها انجام میشود. گرمای ایجاد شده در این تکنیک برای کنترل خونریزی مفید است. همینطور توجه داشته باشید که گرمای این امواج رادیویی به اندازهای نیست که روی پوست سوختگی ایجاد کند و بعد از انجام آن کمترین اثر از جای آن روی پوست باقی خواهد ماند. علاوه بر این، در این تکنیک تنها لایه برجسته خال که از سطح پوست بالاتر است برداشته خواهد شد و امکان فرورفتگی جای خال کم است.
مراقبتهای بعد از درمان
- روی محل درمان را با چسب یا بانداژ به مدت ۱ الی ۲ هفته میپوشانند تا با گذشت زمان فرآیند ترمیم و بهبود، از پوست آن ناحیه محافظت شود. البته پانسمان محل تحت درمان باید حتماً تا 48 ساعت اولیه روی زخم قرار داده شود و چند روز بعد فقط هنگام شب از بانداژ استفاده میشود.
- از مراقبتهای دیگر پس از برداشتن خال، عدم تماس محل تحت درمان با آب خواهد بود. در حقیقت پس از ۷۲ ساعت از تماس محل مورد نظر با آب پرهیز کنید. لازم به ذکر است که از انجام شنا و رفتن به استخر به شدت خودداری کنید.
- ناحیهی تحت درمان بعد از آر اف بطور متوسط به مدت ۲ الی ۳ ماه با توجه به رنگ طبیعی پوست بیمار، قرمز میماند (در افرادی که رنگ پوست روشنتری دارند این میزان صورتیشدن پوست بیشتر است) و البته اسکار یا زخم ناشی از عمل کمتری به جا خواهد ماند.
- پس از درمان برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی، یک زخم مسطح بجای خال میماند که در طول ۱ الی ۲ هفته، پوستهی این زخم خشک و جدا میشود. تا هنگامی که خود این پوست جدا نشده، اصلاً نباید به آن دست بزنید یا آن را بکنید.
- روزانه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا از آسیبهای بیشتر به پوست جلوگیری کنید. همینطور پیشنهاد میشود پس از درمان از یک سرم ترمیمکننده و التیامدهنده نیز روی محل زخم استفاده کنید. ناحیهی تحت درمان نباید خشک شود، بلکه به منظور پیشگیری از ایجاد اسکار باید آن را مرطوب نگه داشت.
- تا جایی که میتوانید از آرایش سنگین استفاده نکنید زیرا مواد آرایشی میتوانند موجب ایجاد حساسیت در ناحیه شوند.