خال چیست؟

خال شايع‌ترين و متداول‌ترين ضايعه‌ی پوستی می‌باشد که از جمع شدن توده‌های سلول‌های پوستی در هر ناحیه از بدن بوجود می‌آید. در واقع يک جور تومور پوستی است كه از سلول‌هايی به نام ملانوسيت (سلول رنگ دانه‌ای) ساخته می‌شود. خال‌ها یا بصورت مادرزادی هستند یا در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شوند. خال‌ها در دو نوع دارای رنگ دانه یا بدون رنگ هستند، اما در هر صورت برخی از آن‌ها ظاهر خوشایندی ندارند. خال‌های صورت همیشه یک عضو اضافی در صورت حساب می‌شوند. لذا، ناحیه مورد نظر باید توسط پزشک متخصص بررسی، معاینه و آزمایش شود تا از ایجاد هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود. 

همچنین می‌دانید که درمان‌های موقتی مانند استفاده از کرم‌پودرها در دراز مدت موجب افتادگی و چین و چروک پوست خواهد شد. پس انتخاب تکنیکی که دائمی باشد همیشه بهترین گزینه برای رفع کردن آن‌هاست. بهترین و مطمئن‌ترین تکنیک برداشت خال بدون بازگشت می‌تواند برداشتن خال با روش آر اف باشد. چنانچه به دنبال درمان سریع، ساده و در عین حال کارآمد و دائمی برای درمان ضايعه‌ی پوستی خود هستید، روش‌های خال برداری می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در ادامه می‌توانید با مطالعه این مطلب، با این روش‌ها و کاربرد آن آشنا شوید و اطلاعاتی را کسب کنید. 

چرا خال بوجود می‌آید؟

خال به علت تکثیر و فعالیت بیش از اندازه سلول‌های رنگدانه‌ساز (همان ملانوسیت) و غیررنگدانه‌ساز (همان کراتینوسیت) به اشکال، رنگ و اندازه‌های مختلف در صورت و بدن بوجود می‌آید. درون ملانوسیت‌ها ماده‌ی رنگی به نام ملانین ساخته می‌شود و رنگ تولید شده موجب رنگی شدن سلول‌های ملانوسیت می‌شود. توزیع و فراوانی ملانوسیت‌ها تعیین کننده رنگ پوست است. تجمع بیش از اندازه ملانوسیت‌ها در مساحت کوچکی از پوست موجب ایجاد خال می‌شود. گاهی این تجمع با بالا آمدن پوست همان ناحیه همراه می‌شود که نتیجه‌ی آن خال برجسته یا همان خال گوشتی می‌باشد.

روش‌های خال برداری کدامند؟

  • لیزر: 
    برداشتن خال با لیزر یکی از دقیق‌ترین و بهترین روش‌های برداشت خال می‌باشد که در آن عمق آسیب به بافت‌های زیری بطور دقیق مشخص می‌شود. بوسیله لیزر درمانی می‌توان خال‌های کوچکتر که بافت غیرسرطانی دارند و برجسته نیستند را رفع کرد. در این تکنیک از اشعه متمرکز نوری با انرژی بالا برای رفع کردن سلول‌های خال در پوست استفاده می‌شود. هر چند برای خال‌های بزرگتر و برجسته‌تر از متد‌های برش و جراحی استفاده می‌شود اما برای خال‌های کوچکتر یا خال‌هایی که در نواحی حساس مثل صورت، گوش، دور چشم و پلک هستند، از تکنیک لیزر استفاده می‌شود. 
  • آر اف (RF): 
    روش آر اف تکنیکی برای از بین بردن خال و ضایعه‌های پوستی می‌باشد. این روش درمانی موثر و سریع برای رفع نقاط خال پوستی است که توسط پزشک زیبایی و یا متخصص پوست و مو انجام می‌شود. پایه و اساس این تکنیک استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا (4/0 مگا هرتز) و ایجاد گرمای کم توسط الکترودهای میکروفیبر است. این تکنیک معمولاً برای رفع کردن خال‌هایی انجام می‌شود که برجسته هستند و از سطح پوست بالاتر قرار دارند. همینطور در این روش شما این امکان را دارید که خال‌هایی که تکثیر شونده هستند را بطور کامل از بین ببرید. 

چه خال‌هایی را می‌توان برداشت؟

خال‌ها به دو نوع مادرزادی و اکتسابی تقسیم می‌شوند. خال‌های اکتسابی معمولاً بی‌خطر هستند و در سنین بالاتر و به تدریج ظاهر می‌شوند. تا زمانی که شواهد و مستندات تشخیصی مبنی بر بدخیم بودن خال اکتسابی وجود نداشته باشد، اجباری برای برداشتن آن وجود ندارد. اما خال‌های مادرزی به ویژه خال‌هایی که قطرشان بیش از ۲۰ سانتی‌متر است، مستعد بدخیمی هستند. بطور کلی هر خالی که دارای یک یا چند نمای غیرمعمول بوده مانند عدم تقارن ضایعه، نامنظم بودن حاشیه و یکنواخت بودن رنگ خال یا اگر اندازه آن بیش از 7 میلی‌متر باشد باید برداشته شود. خال‌هایی که در سنین بالا به رشد خود ادامه می‌دهند یا دچار تیرگی و تغییر شکل می‌شوند نیز باید برداشته شوند. قبلاً برخی از پزشکان پیشنهاد می‌کردند خال‌هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند (مانند خال‌هایی که در ناحیه ریش آقایان هستند یا در ناحیه کمربند یا آرنج قرار دارند) چون احتمال بدخیم شدن دارند باید برداشته شود که امروزه چنین اعتقادی وجود ندارد.

آیا برداشتن خال خطرناک است؟

برداشتن ضایعه خال هیچ مشکلی از لحاظ سرطانی شدن و عوارض دیگر برای بیمار ایجاد نمی‌کند. زیرا تمامی پزشکان به راحتی می‌توانند خال‌های مشکوک را قبل از برداشتن آن تشخیص دهند و در صورت لزوم از آن نمونه برداری و آزمایش نمایند، پس به هیچ عنوان نگران این موضوع نباشید. ضایعاتی که احتمال دارد با خال‌ها اشتباه گرفته شود ولی در واقع یک ضایعه بدخیم یا پیش بدخیم باشند و در صورت عدم تشخیص و درمان ناکافی مجدداً عود کند عبارتند از: کراتوز آفتابی، ملانوما، سرطان سلول سنگفرشی (SCC) و بیماری بوون.

خال برداری با آر اف (RF) چگونه انجام می‌شود؟

همانطور که قبلاً گفته شد، این تکنیک معمولاً برای رفع کردن خال‌هایی انجام می‌شود که برجسته هستند و از سطح پوست بالاتر قرار دارند. همینطور در این روش شما این امکان را دارید که خال‌هایی که تکثیر شونده هستند را بطور کامل از بین ببرید. این روش بدون اعمال هیچ فشار یا دخالت فیزیکی انجام می‌شود. در این روش پزشک پوست اطراف خال را با سرنگی بسیار نازک بی حس خواهند کرد. خال توسط دستگاه الکترود حلقه‌ای رادیو سرجری تراشیده می‌شود. این روش بدون خونریزی و با حداقل درد نسبت به دیگر روش‌ها انجام می‌شود. گرمای ایجاد شده در این تکنیک برای کنترل خونریزی نیز مفید است. ضمناً توجه داشته باشید که گرمای این امواج رادیویی به اندازه ای نیست که روی پوست سوختگی ایجاد کند و بعد از انجام آن کمترین اثر از جای آن روی پوست باقی خواهد ماند. 

به علاوه در این تکنیک، تنها لایه برجسته خال که از سطح پوست بالاتر است برداشته خواهد شد و امکان فرو رفتگی جای خال کم است. از بین بردن خال گوشتی به روش رادیو فرکانسی یک روش تقریباً راحت و آسان است. تنها کاری که لازم می‌باشد این است که از بی‌حسی موضعی استفاده کنیم تا مطمئن شویم بیمار آسوده و بدون درد است. معمولاً پس از انجام این روش، اختلال خیلی کمی در فعالیت‌های روزانه‌ی شما ایجاد می‌شود. توجه کنید که بعد از برداشتن خال به مدت 7 الی 10 روز در محلی که خال برداشته شده است، پوست اندازی شروع می‌شود که با گذشت زمان پوست به حالت طبیعی باز می‌گردد. 

مزایای برداشتن خال به روش آر اف (RF) چیست؟

خال‌های پوستی برجسته رایج بوده و به خصوص در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند. خال‌های پوستی می‌تواند زمینه‌ی ژنتیکی داشته باشد یا در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد شود و امکان دارد چیزی‌ بیش‌تر از تجمع رنگدانه‌های پوستی باشند که در لایه‌های بالایی پوست تشکیل می‌شوند. بیشتر این رنگدانه‌های پوستی بدون خطر هستند اما بر حسب این که کجای پوست قرار گرفته‌ باشند، امکان دارد از نظر زیبایی‌شناسی خیلی مطلوب نباشند. رادیو فرکانسی سرجیکال مناسب‌ترین تکنیک برای درمان ضایعه‌های پوستی می‌باشد. محبوبیت این فناوری در میان دیگر تکنیک‌های زیبایی را می‌توانیم در مزایای درمان پوست با آر اف سرجیکال جستجو کنیم. درمان موثر و مزایای برداشتن خال به روش آر اف عبارت‌اند از : 

  • آر اف (RF) یک تکنیک غیرتهاجمی و سریع می‌باشد. 
  • این تکنیک بدون نیاز به جراحی و خونریزی انجام می‌شود. 
  • این روش در از بین بردن خال‌های تکثیرشونده موثر می‌باشد. 
  • از تکنیک درمانی رادیو سرجری می‌توان برای تمام قسمت‌های بدن استفاده کرد. 
  • دوره نقاهت با آر اف بسیار کوتاه بوده و فرد پس از جلسه، به ‌سرعت بهبود می‌یابد. 
  • پس از بهبود پوست با استفاده از روش آر اف هیچ آثاری روی پوست به جا نخواهد ماند. 
  • دستگاه‌های آر اف سرجیکال برای درمان انواع رنگ‌های پوستی مفید می‌باشند. 

عوارض ناشی از خال برداری به روش آر اف (RF) چیست؟

توجه داشته باشید که بهترین تکنیک برای برداشتن خال هم امکان دارد عوارضی را به دنبال داشته باشد كه بسته به نوع و تکنیک برداشت متفاوت است؛ ولي بیشتر اوقات بعد از گذشت چند هفته بهبود مي‌يابد. 

  • احساس خارش یا سوزش: پس از برداشتن خال با روش آر اف ممکن است شما در محل خال برداشته شده احساس خارش یا سوزش داشته باشید که از عوارض روش آر اف بوده و برای آن توسط پزشک پماد تجویز می‌شود.
  • اسکار یا جای جوش: احتمال باقي ماندن اسكار پس از خال برداری، بستگي به مهارت پزشك و نوع ترميم پوست بيمار دارد. البته خال‌هاي بزرگتر امكان بيشتري براي ايجاد رد دارند و همینطور خال‌هايي كه روي نواحي برجسته‌ي گونه‌ها وجود دارند. همچنين در خال‌هاي گردن، قفسه‌ی سينه و اندام احتمال ايجاد گوشت اضافي در محل برداشت خال وجود دارد. نتيجه‌ي برداشتن خال در نواحي مقعر صورت مانند بناگوش و خط خنده بسيار عالي می‌باشد و در خيلي موارد هيچ ردي به جا نمي‌گذارد. گاهی هم ممکن است بر روی پوست جوش ظاهر شود. لازم است توجه داشته باشید که این جوش‌ها موقتی بوده و در مدت زمانی کوتاه از بین خواهند رفت. علت ظاهر شدن این جوش‌ها حساسیت به پانسمان می‌باشد. 
  • قرمزي یا تیره شدن جای خال: معمولاً پس از برداشتن خال، قرمزی ايجاد مي‌شود و به مرور زمان از بين مي‌رود. در برخی پوست‌ها، به خصوص نوع تيره‌تر ممکن است جاي خال كمي تيره شود كه آن‌ هم طي چند هفته تا چند ماه رفع می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • شوینده و پاک کننده
  • لباس
درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه